Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2012

Κώστας Φωτεινάκης (συνέντευξη) για την Οικολογία, τις οριζόντιες μορφές οργάνωσης της κοινωνίας, τους Φίλους της Φύσης, τον Πραγματικό Δείκτη Ευημερίας

[5 Ιουνίου 2012: Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος]

H συνέντευξη που ακολουθεί δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα "Χαϊδάρι - η ΠΟΛΗ ΜΑΣ"

Κώστας Φωτεινάκης: Συνέντευξη εφ όλης της ύλης

Φίλοι της Φύσης – Ελληνική Νεολαία – ΟΧΙ στο ΑΕΠ/ ΝΑΙ σε έναν Πραγματικό Δείκτη Ευημερίας – Αναρχία, Σοσιαλισμός, Αντικαπιταλιστική Οικολογία – 
Δεν μας ταιριάζει αυτό το Δημοτικό Συμβούλιο στο Χαϊδάρι

Κύριε Φωτεινάκη ποιες είναι οι δράσεις σας την τελευταία περίοδο;
Από την Άνοιξη του 2012 είμαι Πρόεδρος του Ελληνικού Δικτύου περιβαλλοντικών οργανώσεων «ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ» και  παραμένω πρόεδρος  του «ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ. Χαϊδαρίου». Παράλληλα  συμμετέχω  ως ενεργός πολίτης  σε διάφορες πρωτοβουλίες  και κινήματα  πολιτών για την προστασία του Φυσικού και του Αστικού Περιβάλλοντος, την Κοινωνική Αλληλεγγύη, την αυτοοργάνωση κ.λπ.

Με την έρευνα και την τοπική ιστορία ασχολείστε;
Η έκδοση του Ιστορικού Λευκώματος «Χαϊδάρι – τόπος και άνθρωποι» το 2007 δεν ήταν μία τελεία και παύλα στην έρευνά μου. Το  αδημοσίευτο υλικό που διαθέτω είναι άφθονο.  Επιπρόσθετα νέες έρευνες και νέα στοιχεία έχουν προκύψει όπως π.χ. για το Μνημείο της Πυθιονίκης, τα ορυχεία αρουραίου  λίθου, τα ασβεστοκάμινα στο Όρος Αιγάλεω, το Δαφνί, την Ιερά Οδό, το τοίχος του Δέματος, Σπήλαια, τη χλωρίδα και την πανίδα, πολυβολεία από την Κατοχή  κ.λπ.  Ωστόσο σε αυτή τη φάση δεν θα εκδοθεί ένα νέο βιβλίο ή μια αναθεωρημένη έκδοση του Λευκώματος. Έχω  πρόγραμμα  για το 2017 να παρουσιάσω κάτι νέο, με την προϋπόθεση ότι θα ζούμε και η χώρα δεν θα έχει καταρρεύσει.

Τι ακριβώς είναι το Ελληνικό Δίκτυο «ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ»;
Το Ελληνικό Δίκτυο Περιβαλλοντικών Οργανώσεων «ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ» συστάθηκε στην Ελλάδα το 2007, έχει δηλαδή πέντε χρόνια παρουσίας. Οι «Φίλοι της Φύσης» είναι μέλος της  Παγκόσμιας Περιβαλλοντικής Οργάνωσης Friends of Nature (NFI) που ιδρύθηκε το 1895. Η NFI είναι η παλαιότερη Περιβαλλοντική Οργάνωση στο κόσμο, έχει εκπροσώπηση σε 50 χώρες και  500.000 μέλη. H  NFI συμπεριλαμβάνεται στον κατάλογο των GREEN 10, δηλαδή είναι μια από τις 10 μεγαλύτερες και αναγνωρισμένες περιβαλλοντικές οργανώσεις στον κόσμο. Όμως δεν είναι μια καθαρά περιβαλλοντική οργάνωση,  διατηρεί τις «ρίζες της στις ανθρωπιστικές και κοινωνικές ιδέες του εργατικού κινήματος του τέλους του 19ου και των αρχών του 20ου αιώνα. Οι στόχοι και οι βασικές αρχές αυτού του κινήματος συμπυκνώνονται στις ιδέες του δημοκρατικού σοσιαλισμού: Ελευθερία, Δικαιοσύνη, Αλληλεγγύη» (πρώτη παράγραφος στο Καταστατικό των NFI).

Δηλαδή οι Friends of Nature International είναι μια σοσιαλιστική περιβαλλοντική οργάνωση;
Δεν είπα αυτό, σας ανέφερα τις ρίζες και τις βασικές αρχές. Όμως αξίζει να αναφέρω ότι α) οι ιδρυτές της οργάνωσης ήταν μέλη του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος Αυστρίας, έτος ίδρυσης 1895, β) η οργάνωση είχε τεθεί εκτός νόμου από τους Ναζί γ) η οργάνωση των Η.Π.Α. είχε καταγραφεί σαν φιλοκομμουνιστική, την περίοδο του Μακαρθισμού κ.λπ. Σαφώς υπάρχει το αρχικό κόκκινο στο DNA της οργάνωσης παράλληλα με το πράσινο.

Το Ελληνικό Δίκτυο «ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ» τι ακριβώς είναι, ποιοι και πόσοι συμμετέχουν και τι κάνουν;
Στο Ελληνικό Δίκτυο συμμετέχουν ενεργά δέκα περιβαλλοντικές οργανώσεις απ΄ όλη την Ελλάδα.  Κάθε οργάνωση έχει το δικό της καταστατικό, όνομα, πρόγραμμα δράσης κ.λπ. Οι οργανώσεις λειτουργούν με αυτονομία, σεβόμενοι όμως το γενικό πλαίσιο αρχών και τις βασικές εκστρατείες τόσο της Διεθνούς Οργάνωσης όσο και του Ελληνικού Δικτύου. Έχουμε ζωντανές οργανώσεις από την Αττική (2), τη Θεσσαλονίκη, τον Πύργο, την Κατερίνη, τη Μήλο, τα Καλάβρυτα, τον Παρνασσό, τη Σίφνο κ.λπ. και επαφές με άλλες περίπου δέκα οργανώσεις καθώς και με απλούς πολίτες σε όλη την Ελλάδα.

Τι κάνουμε; Αυτήν την περίοδο συμμετέχουμε στην εκστρατεία των NFI ενάντια στην Ευρωπαϊκή Συνθήκη Ατομικής Ενέργειας EURATOM.  Έχουμε προσαρμόσει την εκστρατεία στα ελληνικά δεδομένα και ζητάμε τη διάλυση της EURATOM, αλλά μέχρι τότε προβάλλουμε τα εξής αιτήματα α) Να μάθουμε με ποιο ποσό χρηματοδοτεί η Ελλάδα τη EURATOM. Υπογραμμίζω ότι η χώρα μας δεν έχει εργοστάσια παραγωγής πυρηνικής ενέργειας β) Να σταματήσει  η χώρας μας τη χρηματοδότηση και μάλιστα σε περίοδο οικονομικής ύφεσης και κρίσης γ) Να αποχωρήσει μονομερώς από τη EURATOM. Σαφώς κάνουμε και άλλες παρεμβάσεις για τα δάση, τον αιγιαλό, το αστικό περιβάλλον κ.λπ.
Εκτός από την εκστρατεία ενάντια στη EURATOM αυτή την περίοδο παρεμβαίνουμε για να προστατευτούν τα δάση από τη λαθροϋλοτομία, τις πυρκαγιές, την επέκταση των πόλεων προς τους ορεινούς όγκους.
Ιδιαίτερη βαρύτητα δίνουμε στην επιμόρφωση, στην καλύτερη οργάνωση και την ανάπτυξη των σχέσεων με τη νεολαία…

Πως κρίνετε την ελληνική νεολαία σήμερα;
Η νεολαία, τμήμα της Ελληνικής κοινωνίας, διαμορφώνεται και επηρεάζεται από το γενικότερο κλίμα που επικρατεί στην πολιτική, στην οικονομία, στον πολιτισμό και γενικότερα από τις κυρίαρχες αξίες του συστήματος (ατομισμός, υπερκαταναλωτισμός κ.λπ). Επιπρόσθετα η ελληνική νεολαία έχει να αντιμετωπίσει σοβαρά προβλήματα στην κρίσιμη ηλικία που απευθύνονται οι Νέοι Φίλοι της Φύσης. Η ηλικία 17-31 είναι μια κρίσιμη περίοδος στη ζωή των νέων που συνδέεται με την προετοιμασία για την εισαγωγή τους στα ΑΕΙ/ΤΕΙ, τις σπουδές  και την εξεύρεση εργασίας.
Η νεολαία στη χώρα μας δεν έχει ιδιαίτερες ευαισθησίες με το φυσικό και με το περιβάλλον αστικό/ δομημένο περιβάλλον. Όμως  ένα σημαντικό ποσοστό των νέων συμμετέχει σε οριζόντιες  και αντιιεραρχικές δομές ενάντια στο φασισμό, στη ξενοφοβία, στο σεξισμό, στις διακρίσεις, στο δικαίωμα στην εργασία κ.λπ. Υπάρχει μια διάθεση συμμετοχής  της νεολαίας στα κοινά, όμως όχι με τους κάθετους τρόπους οργάνωσης που γνωρίσαμε μέχρι σήμερα.  Με άλλα λόγια πιστεύω ότι υπάρχει στην ελληνική νεολαία η διάθεση της συμμετοχής, της προσφοράς, της αλληλέγγυας δράσης, στοιχεία που είναι πολύτιμα για την Ελληνική Κοινωνία.
Εμείς με τους Φίλους της Φύσης θα επιδιώξουμε μια «συνάντηση με τη νεολαία», θα προσπαθήσουμε να την εμπνεύσουμε με τη στάση μας και με άλλα θέματα όπως η προστασία του Φυσικού και του Αστικού Περιβάλλοντος, τον εναλλακτικό και οικονομικό τρόπο ψυχαγωγίας, την επιμόρφωση, την επικοινωνία και τη συνεργασία με τους Νέους της Ευρώπης και όλου του κόσμου.


Πως θα γίνει αυτή «η επικοινωνία και η συνεργασία με τους Νέους της Ευρώπης»;
Η επικοινωνία, η μεταφορά εμπειριών και γνώσεων και η συνεργασία μεταξύ των λαών της Ευρώπης , αλλά και μεταξύ των Ελλήνων,  δεν είναι μόνο απαραίτητη,  είναι ανάγκη. Η αναγκαιότητα είναι ακόμα εντονότερη για τη νεολαία της χώρας μας. Η Ελλάδα είναι μια μικρή χώρα, προφανώς με μεγάλη ιστορία, αλλά η γλώσσα της δεν ομιλείται ευρέως – μόνο 10 εκατ. άνθρωποι σε όλο κόσμο μιλούν την ελληνική γλώσσα….
Οφείλουμε ως Έλληνες να ταξιδέψουμε, να βγούμε από τα σύνορα της χώρας μας, να «εξάγουμε» την ιστορία μας και τον πολιτισμό μας και να «εισάγουμε» την οργάνωση, τη τεχνογνωσία, την εμπειρία κ.λπ. άλλων λαών. Μια τέτοια δυνατότητα προσφέρει η οργάνωση των NFI και της νεολαίας International Young Naturefriends (IYNF). H IYNF είναι μια οργάνωση νεολαίας που έχει 25 μέλη /οργανώσεις από διάφορες χώρες, κυρίως από τη κεντρική Ευρώπη.  Οι Νέοι Φίλοι της Φύσης Ελλάδας συνεργάζονται και θα αναπτύξουν τις σχέσεις τους με τους IYNF σε όλους τους τομείς, αξιοποιώντας τις δυνατότητες που μας δίνει το διαδίκτυο, την οργάνωση και το κύρος της οργάνωσης IYNF.

Υπάρχει οργάνωση των Νέων Φίλων της Φύσης στην Ελλάδα;
 Υπάρχει ένας βασικός πυρήνας νέων στην Αθήνα με επαφές σε διάφορες πόλεις της χώρας μας. «Εν αρχή είναι ο λόγος» και ο λόγος είναι ότι υπάρχει διάθεση, προγραμματισμός, τα μέσα για να αναπτυχθεί  μια οργάνωση νέων. Ο όρος οργάνωση απωθεί τη νεολαία,  αλλά τον χρησιμοποιούμε για να μπορέσουμε να συνεννοηθούμε. Μια οργάνωση νέων που θα αναλάβει με υπευθυνότητα και χωρίς αντιπροσώπους να διεκδικήσει το δικαίωμα στη μόρφωση, στην εργασία, στην ψυχαγωγία, το δικαίωμα να μπορέσουν οι νέοι άνθρωποι να ζήσουν στο δικό τους σπίτι, μόνοι τους ή με τους φίλους τους. Σήμερα υπάρχουν νέοι τριάντα, τριανταπέντε  ετών που  δεν μπορούν να ζήσουν μόνοι τους και αναγκάζονται να ζουν με τους γονείς τους, δεν είναι κρίμα;

Πως σχολιάζετε την οικονομική κρίση;
Να σας πω πως τη βιώνω.  Πρώτα απ΄ όλα είμαι θυμωμένος γιατί  προσωπικά αλλά και οι φίλοι μου,  ήμασταν συνεπείς στις υποχρεώσεις μας προς το κράτος. Δηλαδή πληρώναμε τους φόρους μας, τα δημοτικά τέλη, τις ασφαλιστικές μας εισφορές, τα τυχόν δάνεια προς τις τράπεζες κ.λπ. Δεν είμαστε εμείς, δηλαδή η πλειοψηφία του ελληνικού λαού, που δημιούργησε ή συνέβαλε στην κρίση.  Όμως εμείς καλούμαστε να «πληρώσουμε τη νύφη», δηλαδή τα αποτελέσματα της διαφθοράς, της κακής οργάνωσης και λειτουργίας του κράτους.
Η κρίση  όμως δεν είναι μόνο οικονομική. Η κρίση είναι πολιτική, κοινωνική, περιβαλλοντική, δεν περιορίζεται στη χώρα μας και δεν πλήττει όλους με τον ίδιο τρόπο. Κάποιους δεν τους πλήττει καθόλου, εξακολουθούν και φοροδιαφεύγουν, να βγάζουν τις καταθέσεις τους με παράνομο τρόπο στο εξωτερικό και να αγοράζουν κτήρια στο Λονδίνο. Η κρίση σαφώς είναι  φαινόμενο του καπιταλιστικού συστήματος, που παρουσιάζεται και σε άλλες  Ευρωπαϊκές χώρες, μόνο που στην Ελλάδα έχει δραματικότερα χαρακτηριστικά και επιπτώσεις στην ποιότητα της ζωής μας,  λόγω της διαφθοράς και της διαπλοκής των δύο μεγάλων κομμάτων, της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ που κυβέρνησαν τη χώρα.
 
Πως θα αντιμετωπίσουμε την οικονομική κρίση;
Θα σας έλεγα με αντίσταση, αλληλεγγύη, δημιουργώντας  αντιδομές, κοινωνικά δίκτυα πολιτών, ανταλλακτικά παζάρια… Αυτές οι κινήσεις είναι απαραίτητες, συμμετέχω σε αυτές αλλά από μόνες  τους δεν επαρκούν. Το θέμα μας δεν είναι «να αντιμετωπίσουμε την κρίση».
 Το θέμα μας είναι να ορίσουμε πρώτα απ΄ όλα τι είναι ευημερία και πως καταγράφεται. Είναι το ΑΕΠ δείκτης ευημερίας; Για μένα δεν είναι το ΑΕΠ.
Το θέμα μας είναι να ορίσουμε τι έχει αξία στη ζωή μας.
 Είναι η δυνατότητα να καταναλώνουμε περισσότερα άχρηστα  προϊόντα και να γινόμαστε δούλοι του συστήματος; Για μένα δεν έχει καμία αξία ο άχρηστος καταναλωτισμός.
Το θέμα μας είναι να επιλέξουμε κάποιο καλύτερο κόμμα και αντιπροσώπους στο κοινοβούλιο για να μας σώσει και να είμαστε εμείς παρατηρητές για τέσσερα χρόνια μέχρι τις επόμενες  εκλογές;  Προσωπικά να δεχτώ ότι τα κόμματα και οι «ηγέτες» παίζουν έναν ρόλο στην κοινωνία. Εδώ όμως θα επικαλεστώ τον Μπέρλοτ Μπρεχτ που έλεγε «Αλίμονο στους λαούς που έχουν ανάγκη από ήρωες» και θα πρόσθετα «που έχουν ανάγκη και  από σωτήρες».
Λοιπόν μαγικές συνταγές δεν υπάρχουν για την αντιμετώπιση της κρίσης. Κατά τη γνώμη μου υπάρχουν κάποιες βασικές προϋποθέσεις για μια δίκαιη κοινωνία που να σέβεται τον άνθρωπο, το φυσικό και το αστικό περιβάλλον, που να εξασφαλίζει τα πολιτικά και τα κοινωνικά δικαιώματα.

Ποιες είναι αυτές οι προϋποθέσεις για την αντιμετώπιση της κρίσης;
Δεν είναι πολλές…
1.       Κατ΄ αρχάς να απορρίψουμε τις καπιταλιστικές αξίες του συστήματος, του σκληρού ανταγωνισμού, της μεγέθυνσης χωρίς όρια, της εκμετάλλευσης του ανθρώπου και της φύσης. Απαλλαγμένοι προοδευτικά από τα «βαρίδια» του συστήματος  να δημιουργήσουμε αντιδομές, οριζόντιες μορφές συνεργασίες και κοινής δράσης για να αντιμετωπίσουμε προσωρινά τις συνέπειες της κρίσης.
2.       Να απορρίψουμε το δείκτη του ΑΕΠ (Ακαθάριστο Εθνικό Προϊόν) ως δείκτη ανάπτυξης  και να υιοθετήσουμε έναν «Πραγματικό Δείκτη Ευημερίας» (ΠΔΕ). Δεν συμφωνούμε όλοι σήμερα το τι είναι ευημερία και τι όχι. Σ΄ ένα άρθρο μου στις 18/12/2008 με τίτλο «Σημειώσεις για το ΑΕΠ, τον Πραγματικό Δείκτη Ευημερίας (ΠΔΕ), τις Διαφημίσεις και τον Καταναλωτισμό» κατέγραφα ορισμένες  βασικές αξίες που συντελούν  στη διαμόρφωση του ΠΕΔ. Επαναλαμβάνω αυτές τις αξίες:  Βιωσιμότητα, Γνώση, Μόρφωση, Περιήγηση, Πολιτισμός, Τουρισμός, Σεβασμός στο Περιβάλλον και στον Άνθρωπο, Αλληλεγγύη, Ειρηνική Συνύπαρξη  Εθνών - Θρησκειών – Σεξουαλικών επιλογών, Ανακατανομή του πλούτου, Κοινωνική φροντίδα,  Απομεγέθυνση (χρησιμοποιώ αυτό τον όρο αντί για τον καθιερωμένο και μάλλον κακομεταφρασμένο όρο «αποανάπτυξη») κ.λπ. Κάθε λέξη , αξία, που συμβάλλει στον ΠΔΕ, είναι προφανές ότι περιέχει και άλλες έννοιες και ότι αλληλοεπιδρούν  η μία στην άλλη.
3.       Να εγκαταλείψουμε προοδευτικά  τις  μορφές κάθετης οργάνωσης της κοινωνίας (κόμματα, παρατάξεις κ.λπ), να παύσουμε να αναζητούμε «σωτήρες και ήρωες» που θα μας οδηγήσουν στη «Γη της επαγγελίας». Να περιορίσουμε την  «αντιπροσώπευση/ εκπροσώπηση» και να αρχίσουμε να πειραματιζόμαστε με οριζόντιες μορφές οργάνωσης της κοινωνίας (Λαϊκές Συνελεύσεις, Επιτροπές γειτονιάς κ.λπ). Τέτοιες μορφές  οργάνωσης της κοινωνίας , μικρής κλίμακας,  ήδη λειτουργούν με επιτυχία στη χώρα μας.
4.       Για να απορρίψουμε όμως τις καπιταλιστικές αξίες του συστήματος  (α), για να υιοθετήσουμε τον Πραγματικό Δείκτη Ευημερίας (β) και για να συνεχίζουμε να πειραματιζόμαστε με τις οριζόντιες μορφές οργάνωσης της κοινωνίας (γ) χρειαζόμαστε ένα «καρπούζι», δηλαδή τη συνύπαρξη τριών χρωμάτων - ιδεολογικών ρευμάτων και πολιτικών προτάσεων: τo  μαύρο (την αναρχική θεωρία για την  κατάργηση της εκπροσώπησης και την ανάληψη ευθυνών από τον ίδιο τον πολίτη), το κόκκινο ( τη σοσιαλιστική αρχή της κοινωνικής δικαιοσύνης και της αλληλεγγύης), το πράσινο (την αντικαπιταλιστική οικολογία).

Πως κρίνετε την Δημοτική Αρχή στο Χαϊδάρι;
Κρίνω ότι  Τοπική Αυτοδιοίκηση ως θεσμός δεν υφίσταται στην πραγματικότητα. Είναι το μακρύ χέρι του κράτους.  Η κεντρική εξουσία έχει φορτώσει στους Δήμους ευθύνες και αρμοδιότητες χωρίς να έχουν εξασφαλιστεί οι προϋποθέσεις, δηλαδή οι πόροι, η τεχνογνωσία, το επιστημονικό δυναμικό. Η εμπειρία, η οργάνωση, η γνώση, η υπευθυνότητα, ο προγραμματισμός/ σχεδιασμός, η πραγματική διάθεση για συνεργασία με τους δημότες, το «όραμα» για μια βιώσιμη πόλη δεν υπάρχει στους δημοτικούς άρχοντες και στα επιτελεία τους. Οι νέοι θεσμοί «Επιτροπή Διαβούλευσης», «Συνήγορος του Δημότη» ή δεν υπάρχουν ή εκεί που υπάρχουν δεν παίζουν κανέναν ρόλο.
Το νέο Ρυθμιστικό Σχέδιο Αθήνας – Αττικής που καθορίζει τις χρήσεις, την οργάνωση και τη λειτουργία των πόλεων,  δυστυχώς δεν προωθήθηκε από τις τροϊκανές κυβερνήσεις, όχι ότι ήταν κάτι το τέλειο, αλλά θα μπορούσε να αποτελέσει  ένα ανάχωμα στο ξεχαρβάλωμα των πόλεων. Ο κ. Συφουνάκης  (Υφυπουργός ΥΠΕΚΑ στην κυβέρνηση Παπαδήμου) δήλωσε ότι το νέο Ρυθμιστικό είχε προετοιμαστεί σε περίοδο ευημερίας και δεν προωθήθηκε γιατί έπρεπε να πάρει υπ΄ όψιν του τα νέα δεδομένα, με άλλα λόγια να υπακούσει εντολές της τρόικα.
Στο Ρότερνταμ που είχα πάει στην Εθνική Συνδιάσκεψη των Friends of Nature η αντιδήμαρχος μας παρουσίασε το εικοσάχρονο σχεδιασμό της πόλης.  Όλα τα δημόσια και δημοτικά κτήρια μετά από 20 χρόνια θα λειτουργούν μόνο με Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, οι μετακινήσεις στην πόλη θα γίνονται  αποκλειστικά με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς (λίγα Ι.Χ. κυκλοφορούν σήμερα στο Ρότερνταμ) κ.λπ. 
Τώρα όσον αφορά το Χαϊδάρι, θα σας έλεγα ότι η κατάσταση είναι η  ίδια περίπου με τους  γειτονικούς δήμους.  Σαφώς υπάρχουν τα προβλήματα που προανέφερα  που συνδέονται με την κεντρική εξουσία, όμως,  η έλλειψη σχεδιασμού με βάση τις νέες προδιαγραφές για τη λειτουργία των πόλεων, η ανικανότητα διοίκησης και οργάνωσης , η ανευθυνότητα  είναι ορισμένα από  χαρακτηριστικά της σημερινής διοίκησης.
Το πρόσφατο Διοικητικό Συμβούλιο στο οποίο συζητήθηκαν τα θέματα: Κολυμβητήριο και τμήματα του Πνευματικού Κέντρου ήταν μια ακόμα δυσάρεστη εμπειρία. Δεν μας ταιριάζει αυτό το Δ.Σ. ως πολίτες, ως κάτοικοι του Χαϊδαρίου. Υπάρχει αναντιστοιχία της ποιότητας των κατοίκων στο Χαϊδάρι και του Δημοτικού Συμβουλίου ως συνόλου, εξαιρέσεις πάντα υπάρχουν όπως και στα μαθηματικά…





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου